Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Καλησπέρα σας φίλες μου.
Με λένε Μαριάννα και από σήμερα συμβάλλω και εγώ στο Ζαχαρωτό στον τομέα της μαγειρικής με προσωπικές συνταγές ,αλλά και συνταγές που αγάπησα από διάφορα περιοδικά.
Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μια συνταγή εύκολη ,νόστιμη ,αλλά και σχετικά πρωτότυπη.Ξεκινάμε?

Cheesecake με κολοκυθάκια
Υλικά για 6 άτομα

Για τη βάση :
125γρ. κρακεράκια τυριού (αλμυρά)
60γρ. βούτυρο φρέσκο (λιωμένο)
2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ανάλατα (προαιρετικά)

Για την κρέμα :
400γρ. ανθότυρο
250γρ. φέτα μαλακή
100γρ. τυρί κρέμα
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 αβγά
3-4 κολοκυθάκια μικρά (κομμένα σε κύβους)
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα,ανάλατα 
αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα :
Μερικά ντοματίνια ή αγγούρι ή ωμό κολοκυθάκι,σε
πολύ λεπτές ροδέλες
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αλέθετε στο μπλέντερ τα κρακεράκια με τα φιστίκια
(τα οποία είπαμε άν θέλετε τα βάζετε)
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι,προσθέτετε τα τριμμένα
κρακεράκια και ανακατεύετε μερικά λεπτά.Αδειάζετε το
μίγμα στο πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο στεφάνι, με
διάμετρο 20εκ., και ισιώνετε την επιφάνεια με κουτάλι για 
να κολλήσει.Βάζετε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο.

Τρίβετε στο μεταξύ τη φέτα στο τρίφτη του κρεμμυδιού.
Χτυπάτε στο μίξερ το ανθότυρο,το τυρί κρέμα και τα 
αβγά.Προσθέτετε τα τρίμματα φέτας,τα κρεμμυδάκια,
το σκόρδο,τον άνηθο,τα κολοκυθάκια και τα φιστίκια.
Δοκιμάζετε το αλάτι,ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα πάνω απο τη βάση και ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 35-40 λεπτά
περίπου.Αφήνετε το cheesecake να μείνει μέσα στο φούρνο
με μισάνοιχτη την πόρτα ακόμα και όταν το σβήσετε,μέχρι
να κρυώσει.

Πρίν σερβίρετε,κόβετε τα ντοματίνια  στη    
μέση και καλύπτετε την επιφάνεια .Αλατίζετε και πασπαλίζετε
με λίγη ρίγανη.Ρίχνετε ελαιόλαδο και σερβίρετε ωραιότατα 
μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

TIP
Άν θέλετε τα ντοματίνια μπορείτε να τα βάλετε και αυτά 
να ψηθούν. 

Καλή επιτυχία  :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου