Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Συνταγή:Τούρτα καρπούζι

Εύκολη και νόστιμη καλοκαιρινή τούρτα!!!


Τι χρειαζόμαστε:
Για το κέικ:
  • 350 γρ. φαρίνα
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 1 / 2 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • 15 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας (για τα κουκουτσάκια)

Γλάσο:
  • 1 κουτί morfat καλά παγωμένο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 φλ. άχνη
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • χρώμα κόκκινο και πράσινο
  • 2 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας

Πως το κάνουμε:


1. Ρίχνουμε σε μπολ το ζελέ και το γάλα, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά, ρίχνουμε και το χρώμα.

2. Ετοιμάζουμε το κέικ: χτυπάμε καλά βιτάμ και ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ρίχνουμε την βανίλια και χτυπάμε να ενοποιηθούν. Ρίχνουμε εναλλάξ φαρίνα και το μείγμα γάλακτος μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, χτυπάμε καλά. Βάζουμε σε μικρό μπολ 2-3 κουλιές σούπας από τη ζύμη του κέικ και ανακατεύουμε τις σταγόνες σοκολάτας (τα σποράκια του καρπουζιού μας)


3. και τις προσθέτουμε στο κέικ, ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά να πάνε παντού.


4.Ρίχνουμε σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, ψήνουμε 35-45 λεπτά περίπου να ροδίσει. Γίνεται πολύ αφράτο, μην σας φανεί άψητο.


5.Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το γλάσσο

6.Χτυπάμε καλά το morfat 5' να αφρατέψει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε την άχνη. Χωρίζουμε σε δύο μπολ το γλάσο, ρίχνουμε κόκκινο στο ένα και στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε σταγόνες πράσινου χρώματος, αν δεν βρίσκετε πράσινο ρίξτε μαζί κίτρινο και μπλε.

7. Ανακατεύουμε καλά.
8. Με το πράσινο γλάσο στρώνουμε με σπάτουλα γύρω-γύρω το κέικ. Μετά αρκετό από το κόκκινο καλύπτουμε την επιφάνεια της τούρτας μας, ανασηκώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού λίγο το γλάσο να κάνει σχεδιάκια και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας για σποράκια απάνω.

9. Αν θέλουμε βάζουμε καραμελένια ζελεδάκια γύρω στο πράσινο χρώμα.
10.Κόβουμε φέτες σαν καρπούζι
11. και σερβίρουμε!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου