Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μμμμ καλοκαιράκι.Εδώ στην Ελλάδα λίγο πολύ όλα μας τα γεγονότα και οι  στιγμές συνοδεύονται και από το σχετικό μεζεδάκι- φαγητό.Το καλό με τη χώρα μας είναι ότι δεν είναι απαραίτητο όλα τα υλικά  να στοιχίζουν για να πλαισιώσουν ένα μεζέ ή ένα φαγητό.
Άν έχεις ντοματούλα, ελίτσες ,τυράκι  και ψωμάκι τότε είσαι βασιλιάς.Σήμερα λοιπόν θα  πούμε για μεζεδοσυνταγές όσο πιο οικονομικές μπορούμε .

Μπύρα και Μεζές

Μίνι Ζαμπονοπιτάκια
Υλικά
1/2 κιλό σφολιάτα 
150γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ανθότυρο
2 κουταλιές βούτυρο
1 αβγό
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ,ανακατεύετε το αβγό με τo ανθότυρο, την παρμεζάνα και το ζαμπόν.Απλώνετε την ζύμη και την κόβετε με στρογγυλό κουπ-πατ ή ποτήρι σε πολλούς μικρούς δίσκους.
Ετοιμάζετε τα πιτάκια : Απλώνετε τι μίγμα στο μισί δίσκο,διπλώνετε και σκεπάζετε με το άλλο μισό.Πιέζετε τις άκρες με ένα πιρούνι,για να κολλήσουν καλά.Τοποθετείτε τα ζαμπονοπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180οC για 30' περίπου.

Κρασάκι και Μεζές

Αραβικές Πίτες με Αρωματικά και Τυρί
Υλικά 
4-5 αραβικές πίτες
3 σκελίδες σκόρδο 
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
παρμεζάνα τριμμένη
βασιλικός ψιλοκομμένος
ελειόλαδο

Εκτέλεση
Κόβετε την κάθε πίτα σε 4 κομμάτια.Τοποθετείτε τα κομμάτια σε λαδωμένο ταψί.Ανακατεύετε το βούτυρο με τα μυρωδικά και αλείφετε τις πίτες.Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στο φούρνο για 10' περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Ούζο και Μεζές
 
Ρολάκια Τόννου σε Αραβική πίτα
Υλικά
500γρ τόννος σε λάδι
2 πίτες αραβικές
5 κουταλιές μαγιονέζα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 ντομάτες 
1 μαρούλι κόκκινο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Λιώνετε τον τόννο με ένα πιρούνι και τον ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις ντομάτες σε φέτες.Χωρίζετε τα φύλλα μαρουλιού ,τα πλένετε και τα στραγγίζετε καλά.Καλύπτετε κάθε πίτα με ένα μαρουλόφυλλο,φέτες ντομάτας,ροδέλες πιπεριάς,μίγμα τόννου και τυλίγετε σε ρολλά.Τα διατηρείτε στο ψυγείο και τα σερβίρετε δροσερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου