Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ζελέ με μήλα


Περιγραφή
Δροσερό ζελέ με έντονη γεύση μήλου
4 μήλα κόκκινα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουτιά ζελέ μπανάνα ή ανανά
4 ποτήρια νερό

Πως το κάνουμε:
Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό τρίφτη.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο (περίπου 10 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο).
Όταν πήξει λίγο το ζελέ και γίνει σαν μέλι, προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε φόρμα ή σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει τελείως.
Μπορούμε, αν θέλουμε, να πασπαλίσουμε με τριμμένο καρύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είχα δει σε μια εκπομπή στην τηλεόραση πριν από πολλά χρόνια. Φαίνεται απλή και περιμένει κανείς ότι η γεύση θα είναι αναμενόμενη, αλλά ο συνδυασμός πραγματικά είναι τέλειος! Μερικά μυστικά: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το 1 ποτήρι νερού με 1 ποτήρι χυμό μήλου. Είναι σημαντικό να περιμένουμε να πήξει λίγο το ζελέ πριν προσθέσουμε τα μήλα, γιατί αν το κάνουμε από την αρχή τα μήλα θα πάνε όλα στον πάτο και δεν θα είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα στο γλυκό μας. Για να μην κολλήσει το ζελέ στη φόρμα, μπορούμε να τη "ντύσουμε" με διάφανη μεμβράνη ή να την αλείψουμε με ελάχιστο σπορέλαιο (μην ανησυχείτε: δεν μυρίζει και δεν φαίνεται καθόλου). Ένα άλλο γνωστό κόλπο είναι να τη βυθίσουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό ή να τη σκεπάσουμε με πετσέτα βρεγμένη σε ζεστό νερό, για να ξεκολλήσει πανεύκολα το ζελέ μας.

Από: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRIcX8cFINaFh9KzYdfIY3Tp8twmLAKze4S_sdvJBYfZWywrDwIlw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου