Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Συμβουλές για μαλλιά με μπούκλες!


Τα μαλλιά για πολλές γυναίκες είναι το σημείο φετίχ και θέλουν να τα έχουν περιποιημένα.

Πολλές είναι εκείνες όμως, που θέλουν να έχουν ίσια μαλλιά αλλά δυστυχώς λόγο φύσης δεν γίνεται.


Υπάρχουν και κάποιες που αγαπούν τα μαλλιά με μπούκλες. Τι μπορούν όμως να κάνουν για να διατηρήσουν τις μπούκλες και έτσι να πετύχουν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, που θα είναι και μόνιμο;

1) Το πρώτο βήμα είναι να φροντίζετε τα μαλλιά σας με φυσικό ατμό. Πως θα γίνει αυτό. Όταν μπείτε για μπάνιο, καλύψτε το κεφάλι σας με ένα πλαστικό σκουφί, που θα είναι αρκετά χαλαρό, για να μην βρεχτούν τα μαλλιά σας και κάντε ένα ζεστό ντους. Οι υδρατμοί θα εισχωρήσουν κάτω από το σκουφί και θα φέρουν την τρίχα στη φυσιολογικής τους θέση. Αντί για αυτό, μπορείτε να πάρετε μια βρεγμένη πετσέτα με ζεστό νερό και να τυλίξετε τα μαλλιά σας. εφόσον πρώτα θα την έχετε στύψει πολύ καλά. Έτσι θα πετύχετε να δυναμώσετε την τρίχα και να την φτιάξετε στο στυλ, που θέλετε.

2) Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο. Χρησιμοποιήστε ποιοτικά προϊόντα για το λούσιμο των μαλλιών και λουστείτε κάθε 2-3 μέρες. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείτε το σγουρός μαλλί και δεν θα έχετε άγχος αν χαλάσει ή όχι.

3) Αποφύγετε το πιστολάκι και τα σίδερα για το φορμάρισμα των μαλλιών. Αν χρειαστείτε καλό είναι να πάτε στον ειδικό σας για να ξεφύγετε από καταστροφή της τρίχας με κινήσεις, που δεν γνωρίζετε πολύ καλά.

4) Yπάρχουν ειδικά προϊόντα για τη διατήρηση της φόρμας των σγουρών μαλλιών αλλά και με έντονες μπούκλες, αλλά να είστε προσεκτική με την ποιότητα αλλά και την χρήση τους. Καλό είναι να δώσετε κάποια χρήματα επιπλέον για αγορά προϊόντων με φυτικά συστατικά, όπως κρέμες και τζελ.

5) Για την απαλή δημιουργία και φρεσκάρισμα των μαλλιών σας χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή κάποιο μικρό χτενάκι με μικρή μυτερή λαβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου