Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ακτινίδιο


Το ακτινίδιο είναι το πλουσιότερο φρούτο σε βιταμίνη C, παρόλο που ο περισσότερος κόσμος θεωρεί λανθασμένα το πορτοκάλι.
Η κατανάλωση ενός και μόνο ακτινιδίου, μπορεί να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες μας στην βιταμίνη αυτή.

Επίσης, είναι καλή πηγή καλίου και φυτικών ινών, και περιέχει βιταμίνη Α και Ε (το ακτινίδιο είναι το μοναδικό φρούτο που περιέχει βιταμίνη Ε). Επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες, όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την ομορφιά σας.

H κα. Ισμήνη σήμερα μας συστήνει το ακτινίδιο (με ένα διαφορετικό τρόπο) που αντί να το φάμε θα το χρησιμοποιήσουμε για μάσκες προσώπου!


Μάσκα με ακτινίδιο για καθαρισμό και θρέψη

Χρειαζόμαστε:

2 ακτινίδια

Κόψτε τα ακτινίδια σε μικρά κομμάτια και λιώστε τα στο μίξερ. Εφαρμόστε το μείγμα κατευθείαν στο πρόσωπο. Αυτό θα το απολεπίσει και θα το καθαρίσει έτσι ώστε να δείχνει απαλό και λείο. Αν σας τσούξει λίγο μην ανησυχήσετε. Σημαίνει ότι τα οξέα του χυμού του δρουν στην απολέπιση του δέρματος. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15 λεπτά και βάλτε ενυδατική κρέμα της αρεσκείας σας.

Μάσκα με ακτινίδιο για θρέψη

Χρειαζόμαστε:

1 ακτινίδιο
1 γιαούρτι
1 κ. σούπας μέλι

Λιώνετε το ακτινίδιο με ένα πιρούνι και ανακατεύετε το γιαούρτι και το μέλι μέχρι να γίνει ένα μείγμα αραιό. Απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπό σας, το αφήνετε για 20 λεπτά και ξεπλένετε με νερό.

Θρεπτική μάσκα με αβοκάντο και μέλι

Χρειαζόμαστε:
1/4 αβοκάντο
1 κ. γλυκού Μέλι
2 κ. γλυκού γιαούρτι
2 σταγόνες ροδόνερο

Λιώστε το αβοκάντο με ένα πιρούνι και προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μέλι και το γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε δύο σταγόνες από το ροδόνερο. Ανακατέψτε πάλι και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Βάλτε την μάσκα στο πρόσωπο σας και απλώστε την ώστε να γίνει λεπτή σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε την για δέκα λεπτά να δράσει και μετά βγάλτε την με βαμβάκι και άφθονο χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου