Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Απλές φυσικές μάσκες για υγιή μαλλιά


Όπως ο οργανισμός μας έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση προκειμένου να είναι υγιή, λαμπερά και πλούσια. Πέρα από την σωστή διατροφή και το απαραίτητο μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής... για την καλή κυκλοφορία του αίματος, πολύ καλό στην τρίχα κάνουν και κάποιες απλές φυσικές μάσκες που μπορείτε να κάνετε με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

Δείτε μερικές εξ αυτών:

Λοσιόν με μαϊντανό

Πρόκειται για μια λοσιόν που βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα, να είναι πιο υγιή, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και τα κάνει πιο λαμπερά, χωρίς να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πολτοποιήσετε μια μεγάλη χούφτα με κλωναράκια μαϊντανού και να τα ανακατέψετε με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Στη συνέχεια εφαρμόστε την λοσιόν στο τριχωτό της κεφαλής, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα και αφήστε την να δράσει για μια ώρα. Έπειτα βγάλτε την πετσέτα και λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας και πάλι να μακρύνουν γρηγορότερα αν τρίψετε για τρεις μέρες σπόρους μαϊντανού στις ρίζες των μαλλιών σας.
Μάσκα για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Πρόκειται για μια μάσκα που θρέφει τα μαλλιά σας. Εσείς απλά ανακατέψτε σε ένα μπολ ίσες ποσότητες από ελαιόλαδο, γάλα καρύδας, μέλι και σησαμέλαιο. Επίσης, προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε λίγο λάδι καρύδας και ένα ή δύο αυγά. Τα συστατικά αυτά δεν είναι τυχαία, αφού το ελαιόλαδο ενυδατώνει και δίνει λάμψη στην τρίχα, το σησαμέλαιο ενυδατώνει και προσφέρει αντιηλιακή προστασία, το λάδι καρύδας και το γάλα παρέχει ένα προστατευτικό στρώμα κλειδώνοντας τη φυσική υγρασία της τρίχας, το λάδι καρύδας έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι ένα καλό αντι-φλεγμονώδες, το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό (προσελκύει υγρασία) και το αυγό βοηθά επίσης να ενυδατωθούν τα μαλλιά.

Εφαρμόστε την σε βρεγμένα και φρεσκολουσμένα μαλλιά και αφήστε την να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύντε τη και ξαναλουστείτε.
beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου